HAE
Musiikin käyttöluvat » Mediakäyttö ja av-tuotanto » TV- ja kaapeliTV-käyttö

Käyttö televisiossa ja kaapelitelevisiossa

Kun esität äänitemusiikkia televisiossa, Gramex palvelee Sinua tarvittavian sopimusten ja käyttölupien hoitamisessa. 

Gramex on palveleva linkki. Televisioyhtiölle olisi käytännössä mahdotonta hoitaa sopimukset, luvat ja korvausliikenne erikseen maailman jokaisen muusikon ja tuottajan kanssa. 

Kun äänitettä käytetään televisiossa, Gramex kerää siitä korvaukset mandaattinsa rajoissa muusikoille, solisteille, kapellimestareille ja äänitteiden tuottajille. Se on korvausta heidän työnsä ja yritystoimintansa tulosten käytöstä.

Mistä maksetaan? TV-yhtöt maksavat Gramex-korvauksia muunmuassa silloin, kun ne soittavat äänitemusiikkia suorassa lähetyksessä.

Suuri osa televisiokäyttöön tapahtuvaa lisensointia tehdään jo av-tuotantovaiheessa. TV-yhtiö ei enää maksa esityskorvauksia Gramexille sellaisesta ohjelmasisällöstä, johon av-tuotantovaiheessa on jo ostettu tarvittavat luvat. Käytäntö on siis toinen kuin Teostolla. Tästä ovat poikkeuksena musiikkivideot, niiden esittämisestä maksetaan myös Gramex-korvauksia. > Lisensointi av-tuotantoon

Kaapelitelevisio-lisensoinnissa Gramex tekee yhteistyötä tekijänoikeusjärjestö Kopioston kanssa. 

Sopimukset ja lisätiedot. Jos haluat tehdä sopimuksen äänitemusiikin tai musiikkivideoiden televisiokäytöstä tai selvittää sitä, millaisia sopimuksia ja hintoja liittyy tv- ja kaapelitv-toimintaan, ota yhteyttä.  Musiikkivideoiden osalta ota yhteyttä myös Musiikkituottajat -Ifpi Finland.

Gramex haluaa tehdä musiikin käytön Sinulle mahdollisimman helpoksi.

> Yhteyslomake

> Juhani Ala-Hannula puh (09) 6803 4053