Etusivu » Musiikin käyttöluvat » Mediakäyttö ja av-tuotanto » Tallentaminen av-tuotantoihin

Äänitteiden tallentaminen AV-tuotantoihin

Tallennuslupa. Gramex myöntää luvat oikeudenhaltijoidensa puolesta äänitteiden kopioimiseen kuvatallenteille ja multimediaan sekä Suomessa että ulkomailla tapahtuvaa julkista esityskäyttöä varten. Gramex myöntää kopiointiluvat sekä kotimaisiin että ulkomaisiin äänitteisiin. Kun AV-tallenteen tuottaja on maksanut Gramex-maksun, tallenteen esittävä TV-yhtiö ei maksa siitä enää Gramexille esityskorvausta.

Rajoitukset. Muusikot ja tuottajat ovat pidättäneet itsellään päätösvallan joidenkin AV-tuotantojen suhteen. Katso tästä taulukosta, mihin käyttöihin saat luvat Gramexilta ja mihin lupa tulee hankkia suoraan muusikoilta ja levy-yhtiöltä.

Näin haet luvan.  Kopiointiluvan hakeminen ja kopiointikorvauksen suorittaminen kuuluu ensisijaisesti kuvatallenteen tuottajalle. Gramexin taiteilija- tai tuottaja-asiakas (=äänitteellä esiintyvät muusikot tai levy-yhtiö) eivät voi itse antaa suoraan äänitteen käyttölupaa ohi Gramexin, jos käyttötavan lisensointi kuuluu Gramexille.

Lupa äänitteiden kopioimiseen haetaan lupahakemuksella. TV-käyttöä ja muuta julkista esittämistä varten on kumpaankin omat lupahakemuksensa. Lisäksi luvan hakijan tulee täyttää äänitetiedot-lomake, jotta voimme tilittää perityt korvaukset oikeudenhaltijoille. Luvan hakija postittaa lupahakemuksen sekä äänitetiedot -lomakkeen Gramexiin käsittelyä varten.

Kopiointilupa astuu voimaan kun lähettämämme lasku on maksettu. Kopiointiluvan tulee olla voimassa kun kuvatallenne esitetään.

Miksi kysymme tarkat tiedot? Gramexin kopiointilupa AV-tallenteen tekoon on kertakorvaus.  Hinta riippuu AV-tallenteen sovitusta käyttötarkoituksesta. AV-tallenteen tallennuskorvauksen lisäksi ei Gramex (musiikkivideoita lukuunottamatta) kerää sen esittämisestä esityskorvausta. Esimerkiksi TV-yhtiöt maksavat näistä samoista tallenteista esityskorvauksia Teostolle mutta eivät Gramexille.  Siksi on tärkeää, että tuottaja kertoo tarkasti, mihin käyttöön tallenne tulee.

Ota yhteyttä

> Ota yhteyttä yhteyslomakkeella

> Ota yhteyttä  Heidi Wilska-Jämséniin  puhelimitse  (09) 4282 7488

Hinnastot

>Gramexin tallennushinnasto kuvatallenne (Suomen tv-käyttö sekä muu kuvatallennekäyttö)
>Gramexin tallennushinnasto kansainväliseen TV-myyntiin (pdf)
>Gramexin tallennushinnasto kansainväliseen TV-myyntiin dokumenttielokuva ja lyhytelokuva (pdf)
>Gramexin hinnasto ja sisältöehdot - audiovisuaalinen aineisto On demand Streaming palvelussa (pdf)

Lupien hakulomakkeet

>Tallennuslupahakemus kuvatallenne (muu kuin tv-käyttö)
>Tallennuslupahakemus ohjelmatallenne tv-käyttöön (lupa Suomen tv-käyttöön ja kansainväliseen tv-myyntiin haetaan tällä samalla lupahakemuksella)

Lisätietoa

> Lisätietoa: mihin käyttöön lupa haetaan Gramexilta ja mihin suoraan oikeudenhaltijoilta