Etusivu » Musiikin käyttöluvat » Mediakäyttö ja av-tuotanto

Musiikki ja musiikkivideot mediassa ja Internetissä

Tarvitsetko ohjelmasisältöä radioon, televisioon tai Internetissä toimivaan sähköiseen mediaan? Teetkö av-tuotantoja julkisesti esitettäväksi? Gramex-sopimuksella saat luvan käyttää näissä äänitemusiikkia ja musiikkivideoita.

Gramex palvelee muun muassa  radio- ja televisiotoimintaa, kaapelioperaattoreita sekä Internetissä toimivia uusmedioita.  Gramexin lisensoimiin AV-tallenteisiin luetaan niin elokuvat ja tv-sarjat kuin esimerkiksi opetus- ja yritysvideot. Ellei meillä ole oikeutta antaa käyttöösi lupaa, ohjaamme Sinut eteenpäin.

>Tallennusluvat av-tuotantoihin. Sekä av-tuotantojen tekoon että sähköisen median toimintaan liittyy usein äänitteiden tallentamista eli kopiointia, esim. nauhalle tai tietokoneen kovalevylle. Tämä on luvanvaraista ja siitä maksetaan erillinen tallennuskorvaus.

>Käyttö Internet-verkossa. Kun käytätte äänitemusiikkia tai musiikkivideoita Internetissä (esimerkiksi striiming tai on demand-palvelut), tarvitsette siihen luvat. Gramexilla on rajoitetut oikeudet lisensoida tällaista toimintaa sekä Suomeen että ulkomaille.

>Käyttö radiossa. Gramex-sopimus oikeuttaa esittämään äänitemusiikkia radiossa.  Tutustu sähköisen median esityskorvaushintoihin.  Oy Yleisradio AB:llä ja MTV 3:lla on omat sopimukset.

>Käyttö televisiossa. Kun esitätte äänitemusiikkia sähköisessä mediassa, tarvitsette  sopimuksen Gramexin kanssa. Näiltä sivuilta löydät sähköisen median esityskorvaushintoja. Valtakunnallisilla TV-yhtiöillä on omat sopimuksensa.