HAE

Musiikki ja musiikkivideot mediassa ja Internetissä

Tarvitsetko ohjelmasisältöä radioon, televisioon tai Internetissä toimivaan sähköiseen mediaan? Teetkö av-tuotantoja julkisesti esitettäväksi? Gramex-sopimuksella saat luvan käyttää näissä äänitemusiikkia ja musiikkivideoita.

Gramex palvelee muun muassa  radio- ja televisiotoimintaa, kaapelioperaattoreita sekä Internetissä toimivia uusmedioita.  Gramexin lisensoimiin AV-tallenteisiin luetaan niin elokuvat, tv-sarjat, mainokset kuin esimerkiksi opetus- ja yritysvideot. Ellei meillä ole oikeutta antaa käyttöösi lupaa, ohjaamme Sinut eteenpäin.

>Tallennusluvat av-tuotantoihin. Sekä av-tuotantojen tekoon että sähköisen median toimintaan liittyy usein äänitteiden tallentamista eli kopiointia, esim. nauhalle tai tietokoneen kovalevylle. Tämä on luvanvaraista ja siitä maksetaan erillinen tallennuskorvaus.

>Käyttö Internet-verkossa. Kun käytätte äänitemusiikkia tai musiikkivideoita Internetissä (esimerkiksi striiming tai on demand-palvelut), tarvitsette siihen luvat. Gramexilla on rajoitetut oikeudet lisensoida tällaista toimintaa sekä Suomeen että ulkomaille.

>Käyttö radiossa. Gramex-sopimus oikeuttaa esittämään äänitemusiikkia radiossa.  Tutustu sähköisen median esityskorvaushintoihin.  Oy Yleisradio AB:llä ja MTV 3:lla on omat sopimukset.

>Käyttö televisiossa. Kun esitätte äänitemusiikkia sähköisessä mediassa, tarvitsette  sopimuksen Gramexin kanssa. Näiltä sivuilta löydät sähköisen median esityskorvaushintoja. Valtakunnallisilla TV-yhtiöillä on omat sopimuksensa.

Gramex palvelee. Kun laki edellyttää korvausta tai käyttölupaa, Gramex auttaa sen hoitamisessa. Musiikin käyttäjälle olisi vaikeaa hoitaa luvat ja korvausliikenne erikseen maailman jokaisen muusikon ja tuottajan kanssa. Siksi Gramex toimii tässä välissä palvelevana linkkinä.

Lisätietoja:

Saat lisätietoja yllämainituilta sivuilta.   Lisäksi on oma äänitteiden tallentamiseen liittyvä lukupakettinsa: äänitteiden kopioinnista