HAE

Tietoa karaoketallenteiden kopioimisesta ja julkisesta esittämisestä

Karaoke-tallenteet ovat musiikkia sisältäviä elokuvatallenteita. Ne ovat tekijänoikeuslain 1 §:ssä tarkoitettuja teoksia.

Julkista esittämistä, kuten ravintolakäyttöä, varten tarkoitetut karaoketallenteet

Kopiointi

  • Julkiseen esittämiseen tarkoitettuja karaoke-levyjä ei saa kopioida.
  • Kopioida ei saa siinäkään tapauksessa, että omistaa aidot alkuperäiset levyt - ns. varmuuskopioiden valmistaminen ja niiden esittäminen on kielletty.
  • Gramex ei myönnä lupia karaoketallenteiden kopiointiin.

Esityskorvaus

  • Esityskorvaus karaoke-levyn julkisesta esittämisestä sisältyy sopimukseen, jonka tallenteen ostaja tekee karaoketallenteen tuottajan kanssa. Teostokorvauksesta on sovittava Teoston kanssa erikseen.

Kotikäyttöön tarkoitetut karaoketallenteet

  • Yksityiseen, kotikäyttöön tarkoitettujen karaoketallenteiden julkinen esittäminen esim. ravintolassa tai muissa tilaisuuksissa, joihin kenellä tahansa on pääsy, on kielletty.

Lisätietoa karaoketallenteista voi kysyä suoraan karaoketallenteen tuottajalta.

Mitä tarkoitetaan julkisella esittämisellä? Julkisella esittämisellä tarkoitetaan äänitteiden soittamista eli esittämistä yleisölle avoimissa ns. julkisissa tiloissa tai tilaisuuksissa, esim. ravintoloissa, liikennevälineissä, kaupoissa, kuntosaleilla, oppilaitoksissa, yrityksissä, harrastekerhoissa, tanssikouluissa, messuilla tai radio- ja televisiolähetyksissä. Lähes kaikki muu kuin yksityisessä perhe- ja ystäväpiirissä tapahtuva musiikin käyttö on musiikin julkista esittämistä.