HAE

Äänitteiden käyttö
DJ-toiminnassa

Nyt saat helposti Teoston ja Gramexin yhteisen tallennuslisenssin DJ-toimintaa varten.

Sekä musiikin julkiseen esittämiseen että sen tallentamiseen julkista esittämistä varten tulee lain mukaan olla lupa.

Koska nämä ovat kaksi eri käyttöoikeutta, lisenssit niitä varten ostetaan erikseen.  Ravintola tai muu esityspaikka hoitaa useimmiten esityskorvaukset, mutta jos DJ tallentaa biisejä, hän tarvitsee tallennuslisenssin.

DJ:llä on käytettävissä Gramexin normaalit tallennuslisenssit mutta edullisin ja järkevin DJ-käyttöön on  Gramexin ja Teoston yhteinen tallennuslisenssi DJ-toimintaan. Tässä luvassa Gramex myöntää lisenssin esittävien taiteilijoiden ja äänitteiden tuottajien puolesta ja Teosto edustamiensa oikeudenhaltijoiden puolesta. Yksi lupa kattaa siis molemmat järjestöt.

Tarjolla on kolme erilaista tallennuslisenssiä DJ-toimintaan. Kaksi ensimmäistä on tarkoitetttu DJ:n ostettavaksi, kolmas on tarkoitettu klubin, diskon tai ravintolan ostettavaksi.

1) DJ-lisenssi. Gramexin ja Teoston yhteinen vuosilisenssi nimetylle henkilölle. Uramäärää ei ole rajoitettu ja lisenssi on voimassa toistaiseksi eli se jatkuu automaattisesti, ellei sopimusta irtisanota. Lisenssin hinta on 214,26 euroa/vuosi (sis.alv)

2) DJ-kertalisenssi. Gramexin ja Teoston yhteinen, 24 tuntia voimassa oleva kertalisenssi, jonka voi hankkia joko DJ tai tapahtumanjärjestäjä. Lisenssin hinta on 38,07 euroa (sis. alv) eikä uramäärää ole rajoitettu.

3) Tapahtumapaikan DJ-lisenssi. Gramexin ja Teoston yhteinen vuosilisenssi nimetyn tapahtumapaikan DJ-toimintaan. Uramäärää ei ole rajoitettu ja lisenssi on toistaiseksi voimassaoleva. Tapahtumapaikan DJ-lisenssin hinta on 214,26 euroa (sis. alv) esityspaikoissa, joiden yleisökapasiteetti on 1-500 ja 388,99 euroa/vuosi (sis. alv) esityspaikoissa, joiden yleisökapasiteetti on yli 500. Lisenssi ei kata tallentamista taustamusiikkina käytettäväksi, tähän on hankittava oma erillinen lisenssi Gramexilta ja Teostolta.

Voit siis nyt hankkia yhdellä hakemuksella, laskulla ja käyttöehdoilla sekä Gramexin että Teoston edustamien oikeudenhaltijoiden lisenssit DJ-toimintaan. Lisäksi DJ lisensseissä aiemmin olleet uramäärärajoitukset poistuvat ja lupien hinnat ovat entistä edullisemmat.Hanki lisenssi

Osta lisenssi  linkistä: Gramexin ja Teoston yhteisiin DJ-lisensseihin.


 

Lisätietoja

Katso myös "hankkiminen biisikaupoista".

Katso myös yleistietoa tallentamisesta/kopioinnista